Германската министърка на вътрешните работи Нанси Фезер забрани дясната екстремистка група, известна за

...
Германската министърка на вътрешните работи Нанси Фезер забрани дясната екстремистка група, известна за
Коментари Харесай

Германия забрани дясна екстремистка група

Германската министърка на вътрешните работи Нанси Фезер забрани дясната екстремистка група, известна за малко като " Артгемайншафт " ( " Расово общество " ), съобщи ДПА.

Полицията обискира тази сутрин 26 жилището на 39 членове на организацията, както и стаи и пространства, свързани с групата, в 12 немски провинции, заяви министерството на вътрешните работи, а Фезер дефинира " Артгемайншафт " като " сектантска, извънредно расистка и антисемитска група ".

" Тази дясна екстремистка група опита да сътвори нови врагове на конституцията посредством отвратителна индоктринация на деца и младежи. Това е следващ тежък удар против десния екстремизъм и (тези), които и до ден сегашен не престават да популяризират нацистката идеология ", съобщи Фезер, представена от Асошиейтед прес.

" Основната цел на групата е била съхраняването и насърчаването на личния " тип ", което може да се приравни към националсоциалистическия термин " раса ", " се споделя в изказването на ведомството. В допълнение към идеологията на расовата теория, символиката и дейностите на групата показват още паралели с идеологията на нацистите.

Групата е давала на членовете си указания по какъв начин да изберат " подобаващи брачен партньор или брачна половинка " в границите на северно и централноевропейския " човешки жанр ", с цел да предадат " верния " генетичен състав съгласно расистката идеология на сдружението. Хората с различен генезис са били унижавани, се споделя в изказването на министерството. Забраната важи за всички дъщерни организации на придвижването, които съгласно управляващите имат към 150 членове.

Миналата седмица немската вътрешна министърка забрани екстремистката дясна група " Хамърскинс - Германия " - двадесетата крайндясна екстремистка организация, неразрешена досега в Германия. Според министерството групата се опълчва на конституционния ред и  задачите и активността ѝ са в прорез с наказателното право. Чрез образуване на концерти, посещавани също и от хора, които не са членове на групата, организацията е разпространявала дясната екстремистка идеология.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР